Algemeen

De streek rond Vallon-Pont-d’Arc in Zuid-Frankrijk is vooral bekend door de Ardèche die erdoor stroomt. Het is een dun bevolkte onherbergzame streek met oneindig veel paden en singletracks. Je vindt hier rustig glooiende valleien en heuvels tot 700 meter voor het stevigere klimwerk.
Voor mountainbikers vlot rijdend tot extreem technisch. Bij de meeste bikers is dit MTB paradijs nog niet gekend omdat deze paden op geen enkele kaart of GPS route te vinden zijn.

Wij hebben ritten uitgezocht voor ieder niveau en bieden begeleide MTB-stages aan. We rijden Crosscountry,  oefenen en verbeteren onze techniek: remtechniek, afdaling, zwaartepunt verlagen, evenwicht, trial, onmogelijke beklimmingen, bochten…. 
Een dagje Enduro staat ook op het programma; met rustige verbindingsritten en gechronometreerde specials.

Wegfietsers kunnen vrij vlakke ritten rijden in de valleien met klimwerk in de heuvels rond Vallon-Pont-d’Arc. De geoefende klimmers vinden een droomparcours in de uitlopers van de Cevennen die op 25km van onze vakantiehuizen starten. Hier vind je beklimmingen die beginnen vanaf  50m tot 1500m boven zeeniveau. De wegen zijn van goede kwaliteit. De streek en het autoverkeer zijn heel rustig.

Wij bieden volledig begeleide weekstages (7 dagen of 4 dagen) aan voor groepen van 4 tot 10 personen. Individuele inschrijving is mogelijk.

 Voor andere formules, kortere of langere periodes en/of  grotere groepen gelieve ons te contacteren.